Har du någonsin önskat att en enkel dryck kunde motverka uppblåsthet, sänka blodtrycket och ge dig en skjuts mot en hälsosammare livsstil? Enligt näringsexperten Laura Parada är det faktiskt möjligt.
Det rapporterar den brittiska tidningen Express.
I sin bok What Makes Us Eat Like This? beskriver Laura Parada hur hibiskuste kan vara lösningen på många av kroppens dagliga utmaningar. Blomman, även känd som hibiscus rose eller rosella, har länge använts inom traditionell medicin världen över.
Parada förklarar att en infusion av hibiskusblomman fungerar som ett antiinflammatoriskt medel.
"Hibiskuste är känt för att öka ämnesomsättningen och sänka blodtrycket," säger hon.
Med sitt rika innehåll av polyfenoler och fruktsyror fungerar hibiskus som en naturlig "detox" som bland annat kan lindra halsbränna, magkramp och uppblåsthet.
Och det finns fler fördelar: Den röda elixiren kan även sänka kolesterolvärdet och bidra till viktminskning.
Hälsokoncernen Holland & Barrett stödjer Paradas rekommendationer och hävdar att hibiskuste kan optimera matsmältningen. Den vätskedrivande effekten hjälper dessutom kroppen att lättare göra sig av med överskott av vatten och natrium.
Allt detta bidrar till att minska uppblåsthet och hålla kroppen i balans.
För att njuta av denna hälsosamma dryck behöver du bara lägga torkade hibiskusblommor i kokande vatten och låta dem dra i tio minuter. Vissa hälsomyndigheter avråder dock från att ge hibiskuste till barn och gravida.