Sommar är säsongen då färska frukter och delikata grönsaker finns i överflöd i trädgårdar, affärer och på olika marknader runt om i landet.
Färska grönsaker smakar helt enkelt bättre när de kommer direkt från trädgården eller fältet. I en lätt sommarsallad med en blandning av gurka, kål, tomater och morötter kan du nästan känna smaken av D-vitamin.
Finns det något mer inbjudande än nyplockade jordgubbar, en saftig persika eller en perfekt mogen vattenmelon för att avsluta en måltid en varm sommarkväll?
Med ett överflöd av läckra frukter och grönsaker kan du hamna i en situation där du har ett överskott av skurna äpplen eller skivade gurkstavar att smaska på i flera dagar – men hur förvarar du dem korrekt i värmen?
Här är några tips på hur du kan förvara skuren frukt och grönsaker:
Lufttät behållare: Det är alltid en bra idé att förvara skurna frukter och grönsaker i behållare för att hålla dem färska längre. Det gör dem också enklare att ta med till stranden eller på en picknick.
Kylförvaring: Förvara alltid skuren frukt och grönt i kylskåpet för att bevara deras fräschhet och smak. Sommarvärmen kan påskynda mognadsprocessen, vilket får en skål med jordgubbar att bli dåliga snabbt. De flesta frukter håller sig färska ungefär fem dagar efter att de har skurits om de förvaras korrekt.
MEN, vissa frukter förvaras bättre oskurna. Dessa inkluderar äpplen, päron, bananer och avokados, som snabbt blir bruna. Det är bättre att förvara dessa frukter hela.
Förvaring av hela frukter:
Äpplen, päron och avokados: Förvara dessa mogna frukter hela i grönsakslådan.
Bananer: Förvara bananer i rumstemperatur eftersom de inte mår bra av kylförvaring.
Grönsakslåda: Användning av grönsakslådan hjälper till att bibehålla fuktighetsnivåerna, vilket förlänger dina produkters livslängd.