De flesta recept för bakning och matlagning kräver ett eller två ägg, och för de flesta "hemmakockar" finns det inget mer irriterande än när man knäcker ett ägg och sedan måste plocka bort små äggskal från maten.
Få kan knäcka ägg med en hand som proffsen på TV, men det finns faktiskt ett annat och mycket enklare sätt att knäcka ägg på, som inte kräver någon särskild färdighet.
Vissa människor kanske tror att det att knäcka ett ägg på kanten av en skål kommer att resultera i en renare brytning i skalet, men det är faktiskt helt fel.
Det bästa sättet att knäcka ett ägg på är på en platt yta, som en bänkskiva, vilket kommer att tillåta att membranet förblir intakt, och fragmenten från skalet kommer att hålla ihop, medan resten av ägget kommer att falla ner i skålen eller på pannan. Det rapporterar mediet Mashed.com.
Självklart finns det alltid en chans att saker inte går helt enligt plan, men om du knäcker ägg på en platt yta istället för en kantig, så kommer det utan tvekan att underlätta din matlagning.
Att knäcka ägg på bänkskivan har ytterligare en fördel
Många kockar praktiserar också att först knäcka äggen i separata skålar och sedan blanda dem i resten av blandningen.
Detta säkerställer att även om äggskal hamnar i skålen, är det lättare att plocka bort det från den genomskinliga råa äggvitan än det är från en deg, där det mycket väl kan blanda sig.
Den franska kocken Jacques Pepin, känd för sina omeletter och crêpes, säger att det finns en annan fördel med att knäcka ägg på bänkskivan istället för på kanten av en skål:
Det hjälper till att förhindra livsmedelskontaminering. Råa ägg kan bära salmonella, och många fall av matförgiftning är resultatet av oaktsamhet och korskontaminering i köket.