För närvarande letar de flesta människor efter sätt att spara pengar hemma, och det finns faktiskt flera sätt att göra det på.
Nyligen har prisökningar på livsmedel drabbat många familjer hårt, vilket innebär att det har blivit ännu dyrare att handla i mataffären.
Lyckligtvis finns det vissa saker du själv kan göra för att få dina matvaror att hålla längre.
Scott Evans, ägare av företaget Pink Storage, har avslöjat några av sina bästa tips och tricks för att hålla maten färsk längre, vilket i slutändan kommer göra att du spara pengar, enligt Daily Record.
Kylskåpsdörren
Kylskåpsdörren är den varmaste platsen i ditt kylskåp.
Många väljer att förvara färsk juice och mjölk här, men det är ingen bra idé. Istället rekommenderas det att använda kylskåpsdörren för att förvara vatten, ketchup, majonnäs och läsk, eftersom dessa produkter tål de fluktuerande temperaturerna.
Övre hyllor
De övre hyllorna bör användas för att förvara livsmedel som förstörs när de kommer i kontakt med fukt.
Bär är ett bra exempel på detta. Om du förvarar dem i de nedre lådorna i kylskåpet, där det är svalare, kan de utveckla fukt och ruttna.
Nedre hyllor
Livsmedel som är dyrast och förstörs snabbt bör förvaras på de nedre hyllorna, inklusive mjölk, ägg, smör, ost och kött.
Den kallaste delen av ett kylskåp är längst bak på den nedre hyllan. Därför är det en bra plats att förvara mjölk.
Fryse
Frysen är praktisk om du behöver förvara mat som du inte kommer att äta direkt.
När du fryser det håller det mycket längre än i kylskåpet. Frysen kan också användas om du köper mat i stora mängder, eftersom du då kan använda det lite i taget.