Har du någonsin kokat ägg och sedan haft en kamp med att skala dem?
Du känner säkert till utmaningen att skala ett ägg utan att det går sönder på ett eller annat sätt. Men det ska vara slut nu.
Det visar sig nämligen att bara några droppar av en vätska som nästan alla har hemma kan få skalet att lossna så att det nästan glider av ägget.
Tidigare betraktades ägg som ohälsosamma produkter som kunde leda till förhöjda kolesterolnivåer i blodet.
Vetenskaplig forskning har dock avfärdat denna myt och visar att ägg är en viktig källa till många vitaminer och mineraler som är nödvändiga för att kroppen ska fungera korrekt.
Så skriver det polska mediet Pysznosci.
Husmödrarnas lösning
En av de största utmaningarna när det gäller att äta ägg är att skala dem. Lyckligtvis finns det ett genialt sätt att göra detta på.
När äggen kokar, tillsätt bara 2-3 citronskivor eller en matsked pressad citronsaft till vattnet. När äggen sedan ska skalas kommer det att vara lätt som en plätt!