När blir bröd mögligt? Så håller du det fräscht längre

Ida Hansson

34 veckor sedan

|

21/01/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En expert varnar för att förvara brödet på en annars populär plats.

När du är ute och handlar är en av de första sakerna du ofta stöter på ett brett utbud av bröd och bullar.

Enligt DenOffentlige pratade Express med Sarah Taylor, en livsmedelssäkerhetsexpert på High Speed ​​Training, om den bästa platsen och hur man förhindrar att bröd blir gammalt eller mögligt för snabbt.

"Det är en återkommande fråga, slänger du eller förvarar du bröd med mögelfläckar? Mögelbröd är i allmänhet bäst att slänga eftersom svampsporerna sannolikt har spridit sig mycket längre genom brödet än vad som faktiskt är synligt," sade hon.

Köp färdigskivad

Ett enkelt knep experten föreslår är att köpa bröd som redan är skivat.

"Att köpa skivat bröd är ett bra och billigare alternativ för att hålla ditt bröd färskt längre, eftersom mögel tar längre tid att spridas genom brödet. Vanligt stormarknadsbröd håller inte längre än en vecka utan att bli gammalt eller mögligt. Nybakat bröd kommer att hållare sig kortare, så tänk på det när du väljer ditt bröd", förklarar Sarah.

Men om du föredrar att skiva ditt bröd själv, eller om din favorit inte säljs färdigskivad, finns det några saker du bör vara medveten om angående förvaring.

"För att hålla ditt bröd färskt längre är det bäst att hålla det täckt. Oavsett om du har en dedikerad brödlåda eller brödpåse, eller om du förvarar brödet i originalförpackningen, försök att förvara brödet på en sval, torr plats. Brödet kommer i plastförpackningar, det kan 'svettas' i varma miljöer och skapa fukt inuti förpackningen", varnar experten och fortsätter:

"Du bör försöka använda en brödlåda eller en påse som andas för att undvika detta, men om du inte har några andra alternativ kan förvaring av brödet i ett svalt, torrt skåp hjälpa till att sakta ner processen. Du bör också hålla brödet borta från vatten, som kan påskynda utvecklingen av mögel."