Ugnen är bland de mest frekvent använda apparaterna i varje hushåll. Dock kommer dess ständiga användning med en nackdel - rengöringen.
Med tanke på dess regelbundna användning är det uppenbart att ugnen behöver rengöras ofta.
Detta gäller oavsett om den används för att laga feta maträtter eller inte. I vilket fall som helst kan rengöring av ugnen definitivt vara krångligt.
Det är lämpligt att periodvis ta bort fläckar och eventuella beläggningar. Det finns många produkter på marknaden för ugnsrengöring. Vissa av dem är effektiva men dyra, och det är just därför det är en bra idé att använda naturliga produkter som vi alla har hemma.
För optimala resultat bör du använda en blandning av bikarbonat och vinäger, men många hävdar att dessa två produkter är mer effektiva när de används separat. Detta är särskilt eftersom vinäger anses vara ett mycket effektivt avkalkningsmedel.
Istället kan man använda en lösning av vatten, salt och bikarbonat. Det är en billig blandning som ger överraskande bra resultat, vilket är anledningen till att det är en kombination som nästan alla restauranger använder, enligt Quotidian Post.
Ingredienser & framgångssätt:
Vatten
Salt
Bikarbonat
Steg:
Blanda vatten, salt och bikarbonat i en skål för att skapa rengöringslösningen.
Applicera blandningen inuti ugnen med hjälp av en svamp, rikta in dig på fläckar och beläggningar.
Låt det verka på ytan i minst en timme.
Skölj med ljummet vatten.
Denna blandning appliceras inuti ugnen, där den tar bort fläckar och beläggningar och lämnar ett skinande resultat. Vatten, salt och bikarbonat gör den bästa blandningen för att rengöra ugnen - en blandning gjord med produkter vi alla har hemma. När det är klart kommer ugnen att se ut som om den vore ny.
Fördelar:
Du slipper använda kemiska och hårda produkter.
Billigt och effektivt.
Mångsidig - kan också användas för att tvätta dina fönster.
Testa bara! Genom att använda denna lösning kommer du inte bara att uppnå en lysande ren ugn, utan också undvika långsiktiga skador associerade med kemiska rengöringsmedel.