Vem hade kunnat gissa att nyckeln till att hålla äpplen färska gömmer sig i århundraden gammal kunskap? Youtubern 'The Acadian Garden & Apothecary' avslöjar en förvaringsmetod från 1700-talet som kan förändra hur vi förvarar äpplen idag.
Det rapporterar The Mirror.
Youtubern förklarar att hemligheten till färska äpplen främst är att välja rätt sorts äpple – ett utan några skador, såsom märken, snitt eller insektsbett, och med en hel stjälk.
Nästa steg är att individuellt slå in varje äpple i ett torrt och andningsbart material som sågspån eller tidningspapper.
Det är avgörande att förpacka äpplena individuellt för att isolera etylen, en gas som påskyndar mognadsprocessen och som kan spridas från ett enda skadat äpple till de andra.
Genom att göra detta kan man avsevärt förlänga fräschheten hos de övriga äpplena.
Äpplena bör sedan förvaras under ideala förhållanden, helst på en sval och torr plats, och långt borta från potatis, som också avger etylen-