När julen närmar sig börjar många svenskar förbereda sitt julbak. Men enligt kocken och konditorn Tea Malmegård finns det ett vanligt misstag som kan förstöra hela bakupplevelsen – och det handlar om valet av ingredienser.
Malmegård, som är känd för sina experttips inom bakning, riktar skarp kritik mot en populär ingrediens som hon anser förstör lussebullarna.
"Ett misstag som många gör när de bakar lussekatter är att använda Kesella. Kesella är en ”hittepå”-produkt. Skit i kesellan i lussedegen! Det blir bara torrt," säger hon till Allt om mat.
Istället uppmanar hon folk att välja smör som huvudingrediens i degen. Enligt Malmegård är smör nyckeln till att få till den perfekta smaken och saftigheten.
"Det är klart att det går att baka med margarin om man måste, om man kanske inte kan äta mjölkprotein. Men det sitter ju otroligt mycket smak i smör och det går inte att få fram i en arom tycker jag," förklarar hon.
Genom att välja smör istället för Kesella kan man alltså säkerställa att lussebullarna inte bara ser fina ut, utan också smakar fantastiskt.