Äggröra, en klassiker på varje brunchbord, kan verka som en enkel rätt att tillaga. Men att uppnå den perfekta, krämiga konsistensen utan att den blir torr eller gummiaktig kan vara en utmaning.
Som tur är finns ett enkelt knep för att lyckas varje gång – och det är att hoppa över mjölken.
Undvik mjölk för bästa resultat
Enligt Daily Record förklarar en kock att mjölk inte hör hemma i äggröra:
"Tillsätt aldrig mjölk i äggröra – det förtunnar smaken och gör att de lättare blir gummiaktiga."
I stället rekommenderar han smör som den hemliga ingrediensen:
"Smör är det som gör skillnaden. Se till att smöret är gyllene, men inte brunt, innan du lägger i äggen. Rör om kontinuerligt på medelhög till låg värme."
En "dödssynd" enligt kockar
Luke Selby, en kock på en topprestaurang, håller med och beskriver att tillsätta mjölk i äggröra som en "dödssynd":
"Det gör bara äggröran för vattnig," säger han.
Perfekt teknik enligt mästerkockar
För att bemästra konsten att göra äggröra kan du ta inspiration från den världsberömda kocken Thomas Keller. Han föreslår att man vispar äggen med en elvisp istället för att röra för hand och att sila äggen för att bryta ner proteinerna.
Matentusiasten Maxine Sharf testade Kellers metod och delade sina erfarenheter på TikTok:
"Jag bestämde mig för att göra äggröra som en Michelin-kock, så jag studerade Thomas Kellers teknik. Han silar äggen för att bryta proteinerna och tillagar dem på mycket låg värme, med lite crème fraîche tillsatt på slutet. Resultatet blev otroligt krämigt och fantastiskt gott."