Många har sett fram emot juni månad, som välkomnar en av sommarens mest älskade delikatesser i Sverige: de nya svenska potatisarna.
Även om deras fina och ömtåliga skal är charmigt, är det inte alla som gillar att äta denna delikata grönsak med skalet på.
Det kan dock vara en utmaning att ta bort skalet utan att skada potatisen.
Här är ett trick för att ta bort skalet, som du önskar att du hade känt till tidigare.
Det skriver danska Madens Verden.
Metoden kan användas både för nya färskpotatisar och senare på året för bruna potatisar.
Så här gör du:
Först ska du tvätta potatisarna noggrant. Använd en vass skalkniv för att göra ett snitt i skalet runt hela potatisen, innan du kokar dem.
Det är viktigt att du inte skär för djupt; endast i skalet. Om du skär för djupt riskerar du att förstöra potatisen.
Skär ett snitt i skalet på alla potatisar och lägg dem sedan i en kastrull med kallt vatten som precis täcker potatisarna.
Tillsätt lite salt till vattnet.
Koka potatisarna tills de är mjuka men fortfarande fasta.
Häll sedan av det kokande vattnet från kastrullen och ersätt det med kallt vatten.
Låt potatisarna ligga i det kalla vattnet i ett par minuter så att de kan svalna nog för att du ska kunna röra vid dem utan att bränna fingrarna.
När potatisarna har svalnat tillräckligt kan du enkelt dra av skalet.
Voilà - det har aldrig varit enklare att ta bort skalet från potatis.