Avokadons koldioxidavtryck är mer än dubbelt så högt som bananens och fem gånger högre än äpplets.
Just nu läser andra
Denna utveckling har gjort avokadon till en allt mer kontroversiell frukt, särskilt med tanke på dess miljöpåverkan.
Avokadon, som ursprungligen kommer från Central- och Sydamerika, trivs i regionens varma klimat. Hass-sorten, den mest kända av hundratals sorter, härstammar från ett enskilt träd planterat för nästan ett sekel sedan.
De miljöproblem som avokadoproduktionen medför är inte bara resultatet av själva fruktens natur.
Istället reflekterar de djupare problem relaterade till moderna jordbruksmetoder, där stort beroende av gödningsmedel och fossila bränslen leder till betydande utsläpp av växthusgaser, enligt news247.gr.
Läs också
Trots att avokadon ofta marknadsförs som en ”supermat” och är en god källa till näringsämnen, har den en högre koldioxidbelastning per kilo jämfört med många andra frukter.
Till exempel är dess koldioxidavtryck mer än dubbelt så högt som bananens och fem gånger högre än äpplets.
Globalt sett är transporten av avokado mindre problematisk än dess odling, eftersom frukten oftast fraktas med fartyg.
Detta transportmedel är relativt effektivt när det gäller koldioxidutsläpp per transportenhet, även om avokadon färdas tusentals sjömil. Trots det står odlingen för en stor del av den totala miljöpåverkan.