Fortsatta hygienbrister hos kebabtillverkare i Malmö: Ingrodda matrester och mögliga väggar

Mattias Svensson

35 veckor sedan

|

11/07/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Företaget riskerar nu höga böter om inte bristerna åtgärdas omgående.

JUST NU LÄSER ANDRA OCKSÅ

Livsmedelsverkets senaste uppföljning i juni har avslöjat allvarliga hygienbrister hos en kebabtillverkare i Malmö, inklusive oskyddat kött i frysar och ingrodda matrester i plastgardiner.

På grund av dessa ihållande problem kräver myndigheten nu att företaget snabbt adresserar sex specifika punkter, med ett hot om vite på 40 000 kronor för varje oupptäckt åtgärd.

Denna uppdaterade kritik följer på en serie av rapporterade brister som först blev kända under en inspektion i oktober förra året, enligt TV4 Nyheterna.

Då noterade Livsmedelsverket flera överträdelser inklusive bristande renlighet och felaktig hantering av kött, vilket ledde till initiala åtgärdsförbud.

Företagets problem förvärrades i februari när SVT Nyheter Skåne rapporterade om försäljning av sju ton förbjudet kebabkött och gamla blodfläckar på kläder vid produktionen.

Situationen hade redan visat tecken på misskötsel långt innan dessa rapporter, med det senaste testet på kött, utrustning och lokaler genomfört i oktober 2022 och inga ytterligare tester under 2023.