Alla har olika smak när det kommer till pommes frites. Några vill att de ska vara kryddade med speciell krydda och andra måste doppas sina i ketchup.
Men det finns nog en sak som de flesta av oss kan komma överens om: pommes måste vara krispiga. Ju krispigare desto bättre.
Och nu kanske du tror att det endast går att få tag i krispiga pommes på McDonald's, Max eller en tredje kedja, men du kan faktiskt göra dem hemma.
För att uppnå ett krispigt resultat krävs en helt särskild ingrediens- som säker kommer att förvåna många.
Majonnäs.
Och nu menar vi inte majonäs att doppa i, utan tricket är at blanda ner majonnäs till potatisarna innan de tillagas.
Ingredienser:
4 potatisar
1 msk olivolja
1 msk majonnäs
Instruktioner:
Slå på ugnen på 215 grader varmluft.
Skala och skär potatisen som pommes frites.
Lägg potatisen i en tjock stekpanna och tillsätt olja, salt, peppar, chili flakes (valfritt) och paprika (valfritt).
Ha ner majonnäs och blanda väl.
Ställ in stekpannan i ugnen och vänta 40 minuter.
Servera med persilja och stekt ägg eller ät dem som de är.