I Tyskland gör man potatismos på detta sätt – det smakar bättre än vårt

Mattias Svensson

24 veckor sedan

|

03/06/2024
Recept
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tyskarna vet hur man gör potatismos.

I Tyskland tillagas potatismos på ett visst sätt som anses smaka bättre än det traditionella sättet vi kanske är vana vid.

Trots att det tyska köket inte alltid får mycket uppmärksamhet, är tyskarna faktiskt ganska duktiga på att göra potatismos.

Potatismos kanske inte klassas som världens mest spännande rätt, men få kan motstå det när det väl serveras.

Så hur tillagar man det perfekta potatismoset enligt tyskt recept?

Processen är kanske inte så förvånande, och du kanske redan gör på liknande sätt. Här följer dock tyskarnas recept på perfekt potatismos.

Recept på det perfekta potatismoset

Du behöver:

  • Potatis

  • Smör (10-12 gram per 100 gram oskalad potatis)

  • Varm mjölk

  • Salt

  • Malen muskotnöt

Tillvägagångssätt:

  1. Börja med att skala potatisarna och skär dem i bitar.

  2. Koka dem i en kastrull med osaltat vatten. Låt dem koka i 30-45 minuter.

  3. Låt potatisarna rinna av väl. Tillsätt sedan smör, salt, muskotnöt och varm mjölk till de fortfarande varma potatisarna.

  4. Mosa potatisarna först med en potatispress och mixa sedan kort med en stavmixer

Potatismoset kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till tre dagar. Det bör värmas upp i vattenbad och rekommenderas inte att frysas.