Folkehelseinstituttet (FHI), Norges motsvarighet till Folkhälsomyndigheten, har bekräftat att 24 personer är smittade, varav mer än hälften är barn under 13 år. Nio av dessa barn är allvarligt sjuka.
Utbrottet spreds snabbt efter att E. coli-bakterien upptäckts i hamburgare och köttfärs.
Trots att dessa råvaror har återkallats från butiker, har bakterien redan börjat sprida sig.
"Detta är det största EHEC-utbrottet vi har haft i Norge, och många små barn har blivit väldigt sjuka," säger Susanne Hyllestad, enhetschef på FHI.
Allvarliga hälsorisker
E. coli kan i värsta fall leda till akuta njurskador, särskilt hos barn, äldre och personer med nedsatt immunförsvar.
Nio av de smittade barnen har utvecklat hemolytiskt uremiskt syndrom (HUS), en allvarlig komplikation som ofta kräver intensivvårdsbehandling och dialys.
FHI:s varning och råd
FHI har utfärdat en varning till allmänheten om att vara extra försiktig med att äta hamburgare och köttfärs som inte är ordentligt tillagade.
"E. coli-bakterierna dör i stark värme men överlever frysning. Därför måste både färska och frysta produkter vara genomstekta," förklarar Susanne Hyllestad.
Förebyggande åtgärder
FHI har också gett en rad rekommendationer för att minska risken för smitta. Dessa inkluderar god kökshygien, att tvätta händer och utrustning efter hantering av kött, och att undvika opastöriserade mejeriprodukter.
Myndigheten betonar även vikten av att tvätta händerna efter toalettbesök och kontakt med djur.
FHI arbetar intensivt med att spåra och kartlägga utbrottet och har utfärdat flera uppmaningar till allmänheten om att vidta försiktighetsåtgärder.
Dessa inkluderar att alltid tillaga kött ordentligt, att hålla god kökshygien och att tvätta händerna regelbundet.