En nyligen genomförd studie av den amerikanska livsmedelssäkerhets- och inspektionsmyndigheten (FSIS) avslöjar dock att det finns en annan del av köket som är en grogrund för bakterier.
Studien, publicerad av Food Safety News, omfattade nästan 400 deltagare som blev tillfrågade att förbereda en kalkonpaj i sina egna kök.
Det enda kravet var att använda basilika, peppar och salt för smaksättning. Utan att deltagarna visste om det, hade forskarna lagt till ett spårämne till kalkonen, så att de kunde spåra spridningen av bakterier i hela köket.
Medan bänkskivor, skärbrädor, diskbänkar och knivar visade sig ha en betydande mängd bakterier, visade det sig att de mest förorenade objekten var kryddburkarna.
Detta innebär att den största risken för matförgiftning i köket kanske inte kommer från det man kanske normalt sett misstänker, utan snarare från kryddhyllan.
Den goda nyheten är dock att det finns en enkel lösning: tvätta alltid händerna och kryddburkarna medan du lagar mat. Väldigt enkelt egentligen.
Detta minimerar risken för bakteriekontaminering både i köket och i den mat du förbereder.