Först nu börjar folk inse: Detta består ströbröd egentligen av

Ida Hansson

42 veckor sedan

|

27/01/2024
Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det är först nu som folk börjar inse vad det egentligen är.

Matentusiaster har blivit förvånade över att upptäcka vad ströbröd egentligen består av.

Det visar sig att denna populära ingrediens innehåller mycket mer än bara krossade brödbitar.

I åratal trodde tusentals britter att de helt enkelt lade brödskivor till sina måltider, men så är inte fallet.

När man tittar närmare på ingredienserna blir det tydligt att de flesta stormarknadsbrödsmulor består av olika mjöl, blandade spannmål, soja, vegetabiliska oljor och till och med fiskextrakt. Vem hade trott det?

Till exempel innehåller brödsmulor av märket Coles hela 58 olika ingredienser, inklusive gelatin, vetegluten, vinäger och pumpafrön.

Nu uppmanas folk att kontrollera förpackningarna innan de köper dem för att vara medvetna om eventuella oväntade allergiska reaktioner.

När nyheten kom på sociala medier blev väldigt många överraskade. 

Det skriver Daily Star.

Samtalet uppstod efter att en bagare på TikTok gjorde folk uppmärksamma på det.

Mycket beror på var ströbrödet faktiskt görs.

"Det är lättare att lista varje ingrediens som används i deras produkter. Ett bageri jag arbetade för var tvungen att göra samma sak för sina hemgjorda ströbröd", säger en anställd och tillägger:

"Den [budgetvänliga märkesmixen Coles] är gjord av rester från andra bröd i bageriet, så de listar alla ingredienser till alla bröd. De andra är en specialgjord enkel deg för ströbröd".

Många antog bara att de åt "trasigt" bröd. En person skrev: "Wow, jag köper de billiga för att jag gillar smaken på dem, tänkte aldrig kolla vad som faktiskt finns i dem."

"Jag kollar på många etiketter för ingredienser men skulle aldrig tänka på att kolla brödsmulor. Jag antog att de alla var likadana," kommenterade en annan.

Ströbröd används vanligtvis i många populära hemlagade rätter som stekt kyckling, fisk, skaldjur och lökringar.

Traditionellt görs det med bröd eller lakan med rismjöl, majsmjöl, majsstärkelse, sojamjöl och liknande ingredienser. Bagerier förbereder degen innan de går vidare till andra processer som kylning, malning och torkning av produkten.

Brödsmulorna bakas eller rostas sedan.