Max Burgers har tagit inspiration från Nobelfirandet och lanserat en trerätters bankettmeny framtagen av chefskocken Jonas Mårtensson, som tidigare har arbetat som kock åt kungafamiljen.
Menyn består av frasiga potatiscylindrar med Kalix-löjrom till förrätt, en grand chicken parmesan-burgare eller vegetariska crispy supreme-burgare till huvudrätt och hallonpaj med vaniljglass till dessert. Dryckesalternativet är Pommac.
Mårtensson beskriver menyn som en hyllning till svenska smaker.
"Kombinationen med förrätten, varmrätten och efterrätten är magisk, det blir liksom inte godare eller lyxigare än så," säger han i ett pressmeddelande.
Menyn finns tillgänglig i ett begränsat antal och endast på utvalda restauranger i Stockholm under perioden 6–10 december till ett pris av 299 kronor.
Kritik från kunder utanför Stockholm
På sociala medier har kunder uttryckt sin besvikelse över att menyn endast serveras i Stockholm. Kommentarerna på Max Facebook-sida har varit många och skarpa.
"Kan väl servera på alla restauranger och inte bara i fjollträsk," skrev en användare.
"Hur kan det komma sig att menyn bara är tillgänglig i Stockholm när Max ursprung är härifrån norr (+ löjromen härifrån såklart), men vi får inte äran att serveras detta?" undrade en annan.
Vissa har till och med hotat med bojkott:
"Då är det dags att bojkotta Max. Som tur är finns det andra alternativ på de flesta ställen," kommenterade en upprörd kund.